Free games:

miercuri, 29 octombrie 2008

Familia Crestina

In seara de 28.10.2008 in cadrul Salii SU1 a Universitatii de Silvicultura, scaunele sunt arhi-pline in asteptarea cuvantarii maicii Siloana Vlad, venita pentru a adresa o intrebare repetata de cei din jur tot mai des:

Formarea familiei crestine

In hainele bisericesti cu chip blajin si cu o voce ferma si carismatica doamna Sloana isi incepe cuvantarea vorbind mai intai de politica violenta a lui Cain urmarita in continuare de lumea de azi.
In zilele noastre insa, spune ea, familia a pierdut imprejmuirea ce o avea inainte, fiecare famimilie fiind o institutie de sine statatoare cu propriile datini si randuieli. Diferenta intre atunci si acum nu este nicidecum prezenta unui numar mai mare de oameni care viziteaza biserica, insa pe atunci, cel care mergea la biserica obisnuia sa fie o figura a autoritatii. In ziua de azi cel care se prezinta la biserica este adesea cel mai slab din familie si este prigonit de ceilalti membri ca fiind demodat.Astfel, spune ea, familia era o mica biserica.
"Omul spre deosebire de animal, nu este multumit de conditia lui. Animalul e animal si ii e bine asa. Omul vrea mai mult. Omul tinde catre dumnezeire." Acesta era rostul transmis pe vremuri in familie.

Niciun comentariu: