Free games:

miercuri, 22 octombrie 2008

Ceaiul de la ora cinci


Saptamana aceasta s-au implinit cincizeci si cinci de ani de la infiintarea Operei Brasov, ocazie cu care in cadrul muzeului Casa Muresenilor a avut loc miercuri 22 octombrie, vernisajul expozitiei aniversare cat si recitalul extraordinar sustinut de Nicoleta Chirila, Valentina Margaras, Ioana Margarit, Cristina Radu, Corina Klein, Carmen Topciu, Nicolae Zaharia, Antoniu Boldan, Cristian Fieraru, Sena Ducariu, Nora Vlad.
In deschidere au cuvantat Mihail Garbarov, Cristian Mihailescu, directorul Operei Brasov, si Ovidiu Cepanaru unul din fondatorii Teatrului Muzical Brasov(actuala Opera Brasov). Domnul Cepanaru spunea despre continuitatea teatrului ca ar fi "un vis implinit", intr-un discurs in care se regasea emotia anilor. La randul lui domnul Mihailescu a purtat un discurs in care a impartasit cu publicul prezent bucuria sa de a fi implicat in viata culturala brasoveana precum si anecdote a intamplarilor din anii de activitate.
Intr-un mic interviu el ne relateaza evolutia operei Brasov ca fiind una de constanta crestere ajungand de la 4.000 de spectatori pe an, la "salile arhi-pline", Opera Brasov gazduind acum in salile sale peste 24.000 de spectatori anual.
A urmat apoi o ora si jumatate in care urechile celor din sala au fost rasfatate de melodiile cantate de artistii brasoveni, puternic aplaudate de toti cei prezenti in micutele incaperi ale muzeului Casa Muresenilor, urmand ca la sfarsit, dupa ce toate notele au fost gatate, sa fim invitati in salonas la o ceasca de cafea sau ceai.
Pe chipurile celor prezenti se putea citi placerea de a fi participat la acest mic eveniment, incheind ziua cu putina frumusete ce ne-a rupt din cotidian.


Niciun comentariu: